У Чернівецькій області зростають темпи промислового виробництва

25.07.2018 07:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У вівторок, 24 липня, на 23-й сесії обласної ради 7 скликання голова облдержадміністрації Олександр Фищук звітує про соціально-економічний стан Чернівецької області за 2017 рік.

Голова облдержадміністрації одразу зауважив, що  промисловість – це одна з провідних галузей економіки області. І саме промисловість формує 10,6% валової доданої вартості, що створюється в регіоні. На це працювали 348 підприємств, які забезпечували виробництво високоякісної, конкурентоспроможної продукції, що задовольняє як потреби населення, так і потреби різних галузей народногосподарського комплексу. А крім того, вироблені на Буковині товари ще й успішно реалізується не тільки на внутрішньому, а й на зовнішньому ринках.

«Та перш ніж відзначити  позитивну динаміку розвитку промислового комплексу, хочу наголосити, що ми вперше з 2013 року забезпечили за підсумками року зростання таких обсягів промислового виробництва,- наголосив Олександр Фищук. - Бо якщо у загальному по Україні обсяги виробництва у порівнянні з попереднім роком зросли на 0,4%, то у нас на Буковині – на 6,7%. Як на мене, це дуже добрий показник і, тим паче, дуже добрий знак. Тепер маємо завдання утримати такі темпи». 

Разом з тим керівник виконавчої влади краю зауважив, що про поступ області свідчать і результати рейтингової оцінки соціально-економічного розвитку регіонів за 2017 рік.

«Так, завдяки вжитим заходам і зусиллям органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, Чернівецька область покращила свої позиції за 7 (сімома) напрямками. Це, зокрема, економічна ефективність – на 13 щаблів: піднялися до 7-го місця, а були у 2016 році 20-ми; економічна та соціальна згуртованість – на 3 щаблі, перескочивши із 9-го місця на 6-е; за ефективністю ринку праці посіли 2-е місце, а були на 5-у. Із розвитку інфраструктури також додали 3 щаблі, перебравшись із 6-го на 3-є; з відновлювальної енергетика та енергоефективності – на 2 щаблі (були на 21-у й стали на 19-у). Щодо соціального захисту, безпеки та доступності й якості послуг у сфері охорони здоров’я, то  добрали по 1 щаблеві – відповідно з 14-го на 13-є та з 3-го на 2-ге».

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews