Чернівчани матимуть ще один сквер (Фото)

06.08.2018 08:41   Джерело: promin.cv.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Чернівцях з’явився сквер «Узвишшя Гьобеля». Відповідне рішення ухвалила міська рада, пише http://promin.cv.ua 
 
Як свідчать карти, в 1911 році між сучасною вулицею Івана Богуна та залізничним вокзалом пролягала алея, однак після зсуву 1964 року це місце почало занепадати. У 2016 році з ініціативою відновлення скверу виступив художник Тарас Полатайко.
 
Від 25 липня 2017 року цю ділянку офіційно внесли до переліку скверів та парків міста. Архітектор Віталій Стрільчук уже розпочав роботу над проектом відбудови зеленої зони. До 31 листопада 2018 року він повинен подати проектну документацію.

«У нас в проекті є спуск пішохідний від оглядового майданчика до самого залізничного вокзалу. Тут збережена дренажна система, збудована за часів Австро-Угорщини, вона функціонує, збирає воду під час дощів та злив. Хотілось би до неї технічно приєднатися, подивитися, в яких місцях це можливо, крім того, освітлення, дитячий майданчик ми хотіли тут розмістити, можливо, десь на цій території. Ще в нас в планах цей сквер Гьобеля сполучити з парком Федьковича, який позаду університету», – зазначив Віталій Стрільчук. 

У Департаменті містобудівного комплексу та земельних відносин будівництво планують почати в наступному році.

За матеріалами http://promin.cv.ua  

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: promin.cv.ua