«Народний контроль» та деякі інші фракції вже почали отримувати дивіденди за усунення Каспрука

09.08.2018 12:15   Джерело: buknews
Опубліковано : Буковинський Новинар

Дивіденди за відставку мера. Хто тепер обслуговує багатоквартирні будинки у Черінвцях?

Схоже, “Народний контроль” та деякі інші фракції вже почали отримувати дивіденди за голосування. Зокрема, йдеться про привілеї у житлово-комунальній сфері. Адже засновниками фірм, які здобули право обслуговувати деякі багатоповерхівки Чернівців, є наближені до фракцій “Народний контроль” та “Рідне місто” люди. Мова про підприємства, які не мають ані належної техніки, ані досвіду роботи в цій галузі.

Про це у сюжеті телеканалу ТВА

У Чернівцях управителями понад 600 житлових будинків призначили фірми, пов’язані з депутатами міськради від фракцій "Народний контроль"та "Рідне місто".

Про це йдеться у сюжеті телеканалу ТВА, пише molbuk.ua

Як зазначають журналісти, приватні підприємства не мають ані належної техніки, ані досвіду роботи у цій сфері. Більше того - на місці офісу фірми знаходиться звичайна житлова квартира.

На попередньому засіданні виконкому розглядали питання про передачу багатоповерхівок з підпорядкування ЖРЕПів до керівних компаній. Так, стало відомо, що конкурс виграли фірми, які з’явились відносно нещодавно. 

Одна з них - це приватне підприємство "Порядок в домі". Його засновником є Ілля Липка, який за сумісництвом також є свояком депутата від фракції "Народний контроль" Михайла Яринича. 

Виконком Чернівців призначив управителями понад 600 будинків фірми, пов’язані з двома депутатами міськради

Ще донедавна Ілля Липка шукав роботу супервайзера. Але раптово змінив вид діяльності і заснував фірму зі статутним капіталом 500 грн. 

"Не маючи ні людей, ні техніки, ні досвіду роботи в житлово-комунальному господарстві, вони чомусь виграли на конкурсній комісії, яку очолює заступник міського голови Володимир Середюк", - повідомив керівник Інспекції з благоустрою Сергій Обшанський.

Директором фірми призначили Богдана Чернецького, який також наближений до Михайла Яринича. Це підтверджують фотографії із соцмереж. 

Цікавою також є й інша фірма, яку керівною компанією затвердив виконком - "Єврокомунбуд". За словами Обшанського, керівником фірми є лаборантка юридичної клініки Анастасія Калитюк, яка входить до оточення депутата "Рідного міста" Віталія Михайлішина та його помічника Дмитра Паладяна.

Свою фірму вона зареєструвала лише у травні. Розмір статутного капіталу цієї фірми становить 1378 гривень.

Виконком Чернівців призначив управителями понад 600 будинків фірми, пов’язані з двома депутатами міськради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: buknews