Депутати міської ради боротимуться з жебраками

10.08.2018 09:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Міська рада взяла до відома петицію щодо викорінення «жебрацького бізнесу».

Депутати міської ради взяли до відома електронну петицію Яни Білецької щодо викорінення «жебрацького бізнесу» у Чернівцях, яка набрала 256 голосів. Її було попередньо розглянуто 19 березня посадовими особами виконавчих органів міської ради за участю представника Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області.

У ході розгляду петиції констатовано, що на даний час питання жебрацтва та запобігання «жебрацькому бізнесу» чинним законодавством України не врегульоване, що не дає можливості органам місцевої влади застосувати дієві засоби впливу для подолання цього явища. На сьогоднішній день, до відповідальності можуть бути притягнені тільки особи за втягнення неповнолітніх у зайняття жебрацтвом, що передбачено статтею 304 Кримінального кодексу України.

Отже, у разі виявлення повнолітніх осіб, що займаються «жебрацьким бізнесом», притягнути їх до відповідальності або заборонити здійснювати таку діяльність не має законних підстав.

За матеріалами прес-служби Чернівецької міської ради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews