Буковина потребує 2862 «пакунка малюка»

16.08.2018 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


У четвер, 16 серпня, Державний секретар Міністерства соціальної політики України Віктор Іванкевич провів селекторну нараду з питань готовності регіонів до надання при народжуваності дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Від Чернівецької області участь у нараді взяли перший заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк, директори Департаментів соціального захисту населення та охорони здоров’я облдержадміністрації Віталій Савкін та Оксана Андрієць, начальник Головного управління Державної казначейської служби України у Чернівецькій області Олександр Паскар.

Як повідомив Михайло Павлюк, Департаментом соцзахисту населення спільно з Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації визначено чисельність осіб, які можуть народити дитину протягом вересня – грудня 2018 року та кількість «пакунків малюка» для забезпечення ними пологових будинків. Потребу у вищезазначених видатках орієнтовно в кількості 2862 «пакунків малюка» направлено до Мінсоцполітики України.

За словами посадовця, укладено трьохсторонню Проектну угоду щодо забезпечення соціального захисту та вдіповідального батьківства в Україні між Чернівецькою ОДА, Департаментом соціального захисту населення ОДА та направлено у трьох примірниках до МСПУ для подальшого підписання Управлінням ООН з обслуговування проектів («ЮНОПС»).

За ініціативою Департаменту соцзахисту населення облдержадміністрації сесією Чернівецької обласної ради від 24.07.18 р. (рішення №91-23/18) Департаменту як головному розпоряднику коштів, виділено асигнування на закупівлю «пакунка малюка» в сумі 14020000 грн. на серпень 2018 року, що забезпечить надання натуральної допомоги при народженні дитини, починаючи з 1 вересня до 31 грудня 2862 особам (сума асигнувань на закупівлю «пакунка малюка» вирахувана виходячи із вартості одноразової натуральної допомоги 5000 грн.). Ще додатково фінансування в сумі 290 тис. грн. повинно надійти.

Перший заступник голови облдержадміністрації Михайло Павлюк повідомив, що визначено відповідальних осіб за організацію роботи з надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги на рівні районних струкурних підрозділів соціального захисту, пологових будинків, Департаменту охорони здоров’я та Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. Також розроблено інформаційний буклет про можливість призначення допомоги при народженні дитини в електронній формі, який буде включатися в «пакунок малюка».

Після фіналізації усіх дозвільних документів Мінсоцполітики проект повноцінно розпочнеться втілюватися у життя.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews