Львівщина – лідер у залученні коштів на транскордонну співпрацю

18.09.2018 10:32   Джерело: Край
Опубліковано : Новини України

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та голова Львівської ОДА Олег Синютка сьогодні, 17 вересня, під час протокольної зустрічі з учасниками Восьмого засідання Парламентського Комітету Асоціації (ПКА) між Україною та ЄС обговорили актуальні питання співпраці.

Про це повідомляє прес-служба Львівської облради.

Так, Олександр Ганущин зазначив, що Львівщина є лідером у залученні європейських коштів на транскордонну співпрацю. «Але дуже важливим аспектом є – майбутнє такої співпраці. Станом на сьогодні в рамках програми «Польща – Білорусь – Україна» співвідношення поданих заявок до виграшних є 30:1. А в рамках Програми «Польща – Росія» 4:1. Цифри говорять самі за себе… Це означає, що Європейський Союз має прийняти рішення на підставі вищеназваних цифр щодо того, яким чином кошти будуть розподілятися у майбутньому, і збільшити бюджети для України», – сказав він.

На переконання Олександра Ганущина, другим важливим аспектом є розвиток Карпатського регіону. «Сьогодні Львівщина разом з іншими карпатськими регіонами має власну програму підтримки карпатських ініціатив та розробляє Стратегію розвитку українських Карпат. Але для системного підходу – необхідна підтримка ЄС в рамках окремої флагманської програми чи ініціативи підтримки розвитку Карпат», – підсумував голова облради.

Зауважимо, що сьогодні, 17 вересня, на Львівщині розпочинається Восьме засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС.

Довідково:

Парламентський комітет асоціації Україна – ЄС складається з членів Верховної Ради України (16 членів і 17 заступників) та членів Європейського Парламенту (16 членів і 17 заступників).

Засідання Парламентського комітету асоціації проводяться з регулярністю, яку він визначає самостійно.

Головування у Парламентському комітеті асоціації здійснюється по черзі відповідно представником Верховної Ради України і представником Європейського Парламенту згідно з положеннями, викладеними в його регламенті.

Парламентський комітет асоціації може запитувати у Ради асоціації відповідну інформацію стосовно виконання Угоди, яка, у свою чергу, надає Комітетові запитувану інформацію. Парламентський комітет асоціації повинен бути поінформований про рішення та рекомендації Ради асоціації. Парламентський комітет асоціації може надавати рекомендації Раді асоціації.

Передбачено, що Комітет асоціації та Парламентський комітет асоціації здійснюватимуть регулярні контакти з представниками Платформи громадянського суспільства з метою отримання їхньої думки щодо досягнення цілей цієї Угоди про асоціацію.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Край