Журналістка подала до суду на Чернівецьку міськраду

18.09.2018 14:15   Джерело: buknews
Опубліковано : Буковинський Новинар

Співкоординаторка громадської ініціативи «Закупівлі Чернівці» Надія Бабинська подала судову заяву проти Чернівецької міської ради. Причина позову – скасування депутатами державних закупівель у межах програми «Комфортне місто» на товари, які коштують менше 200 тисяч гривень.

НАДІЯ БАБИНСЬКА, СПІВКООРДИНАТОРКА ГРОМАДСЬКОЇ ІНІЦІАТИВИ «ЗАКУПІВЛІ ЧЕРНІВЦІ»: «Мій позов стосується рішення міської ради від 8 серпня в частині скасування норми про обов’язковість електронних закупівель в межах програми Комфортне місто». Тому що воно було прийнято із порушенням закону «Про доступ до публічної інформації.

Раніше було як – все, що від 30 тисяч гривень йшло через Прозорро, тобто можна було дивитися, хто там змагається за отримання того чи іншого договору, дивитися договори, тендерну документацію і таке інше. Тепер же можна робити до 200 тисяч робити все що хочеш і байдуже до прозорості і відкритості».

Нагадаємо, проект-рішення, який скасовує проведення державних закупівель у межах програми «Комфортне місто» запропонував депутат від фракції «Батьківщина» Юрій Бурега. За це рішення на сесії Чернівецької міської ради депутати проголосували 8 серпня.

Довідково: Допорогові закупівлі – це тендери на суми менше 200 тисяч гривень для товарів та послуг та на півтора мільйона гривень для робіт.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: buknews