Угорщина отримала попередження від МЗС України

01.10.2018 20:46   Джерело: ukrinform.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька
Якщо Угорщина не відкличе свого консула із Закарпаття, Міністерство закордонних справ України самостійно припинить його діяльність. Про це заявила речниця МЗС Мар’яна Беца у коментарі Укрінформу.

«Наша позиція залишається незмінною і послідовною: Угорщина має поважати суверенітет України. Ми запропонували угорській стороні відкликати консула з Берегового у зв’язку з порушенням Віденської конвенції про консульські зносини та законодавства України. Якщо вони не відкличуть, то ми самі приймемо рішення про те, що він повинен повинен покинути територію України і припинити діяльність в Україні», - зазначила вона.

Водночас Беца зауважила, що угорська сторона повинна відкликати свого консула "найближчим часом".

Як повідомлялося, 19 вересня Укрінформ опублікував відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України у консульстві Угорщини в Береговому угорських паспортів. Процедура супроводжувалася келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягали на вірність Угорщині.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що консул Угорщини, який фігурує на відео з роздачею українцям угорських паспортів, не залишиться в Україні. У відповідь Будапешт погрозив можливістю вдатися до нових кроків з метою уповільнення інтеграції України в ЄС.

Першого жовтня Угорщина заявила, що не відкликатиме свого генерального консула чи консула в Береговому у зв'язку з паспортним скандалом попри рекомендації України.

За матеріалами https://www.ukrinform.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ukrinform.ua