Фищук подякував німецьким партнерам за підтримку дітей з особливими потребами

01.10.2018 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Першого жовтня голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук взяв участь у круглому столі «Ефективні моделі соціальної реабілітації», на якому підведено підсумки роботи виконання міжнародного проекту «Ефективні моделі соціальної реабілітації» між Буковинським обласним центром соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Особлива дитина» та Центром для людей з інвалідністю «Фріц ФельзенштайнХауз» (Кьонігсбрунн, округ Швабія, ФРН).

Участь у заході взяли представник німецької делегації, координатор проекту пані Катаріна Габеркорн, начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції облдержадміністрації Ганна Жебчук, заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Юрій Півень, директор обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Особлива дитина» Тетяна Закрутна, керівники та фахівці реабілітаційних центрів області, інклюзивно-ресурсних  центрів міст Чернівці та Новоселиця, а також, представники кафедри фізичної реабілітації та ерготерапії  ЧНУ ім. Федьковича.

Олександр Фищук зазначив, що торік відзначено 20 років тісної співпраці Чернівецької області з трьома партнерськими регіонами: округом Швабія (Німеччина), Сучавою (Румунія) та департаментом Майєнн (Франція).

«Відрадним є те, що в рамках співробітництва Чернівецької області та округу Швабія буковинські фахівці перейняли європейський досвід німецьких колег в  напрямку соціальної реабілітації, який, зокрема, приніс свої позитивні результати: це і відкриття реабілітаційного класу для проведення Бобат-терапії (нейрофізіотерапія), покращення моделі реабілітації в Центрі, проведення Ерготерапії у підготовленій залі за німецьким зразком, впровадження Інтерактиву з метою  ефективного формування у дітей з порушеннями фізичного та /або психічного розвитку навиків соціальної  взаємодії, комунікації тощо, - відзначив посадовець. – І сьогодні, підводячи підсумки такої співпраці, хочу висловити щиру вдячність нашим німецьким партнерам, зокрема, Президенту депутатів Генеральної ради округу Швабія Юргену Райхерту, за підтримку у важливій справі інтеграції в суспільство дітей з особливими потребами. Мабуть, немає щасливішого моменту у завершенні співпраці в рамках Проекту, коли ти бачиш щасливі обличчя дітей та їхніх батьків».

Учасники круглого столу мали нагоду переглянути відео-виступ директора Центру для людей з фізичними вадами «Фріц Фезельштайн» (окруш Швабія, ФРН) Грегора Бек, та презентацію роботи в проекті Буковинського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Особлива дитина».

Також у цей день відбувся тренінг з реабілітологами області на базі центру «Особлива дитина», на якому фахівці установи розповіли та продемонстрували на практиці нові підходи в реабілітації дітей з інвалідністю.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews