Яка роль чернівецьких провайдерів у процесі переходу до цифрового телевізійного мовлення?

03.10.2018 22:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Діяльність провайдерів програмної послуги, які працюють на території Чернівецької області, та їхню роль у процесі переходу від аналогового до цифрового телевізійного мовлення обговорили 2 жовтня голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Чернівецькій області Любов Нечипорук, керівник управління інфраструктури та керівник відділу інформаційної діяльності ОДА та керівники буковинських операторів кабельного та інтернет-телебачення.

Провайдери програмної послуги згідно з ліцензіями Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення працюють у Чернівцях та Новодністровську, більшості районних центрів області: Кіцмані, Сторожинці, Новоселиці, Хотині, Кельменцях, Сокирянах. Вони пропонують пакети телеканалів, які враховують різні інтереси та різну фінансову спроможність абонентів. Таким чином, краяни, які проживають на території цих районів і раніше користувалися аналоговим телебаченням, серед інших можливих варіантів для подальшого перегляду улюблених телепрограм, можуть скористатися послугами кабельного та інтернет-телебачення.

Любов Нечипорук зазначила, що всі провайдери програмної послуги, які здійснюють діяльність у регіоні, виконують норму закону про забезпечення надання абонентам універсальної програмної послуги – переліку телерадіопрограм, отримання яких є обов’язковим для всіх абонентів (програми НСТУ, телеканал «Рада», місцеві телепрограми).

Також представник Нацради наголосила, що регулятор жорстко та принципово ставиться до ретрансляції провайдерами програмної послуги іноземних телепрограм, стосовно яких встановлено обмеження щодо розповсюдження на території України. «Здійснені впродовж дев’яти місяців поточного року моніторинги засвідчили, що провайдери, які працюють на території Чернівецької області, у своїх мережах ретранслюють лише іноземні програми, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України», – зауважила Любов Нечипорук.

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук підкреслив, що з переходом на цифрове ефірне телебачення надзвичайно важливою є соціальна складова.

За матеріалами прес-служби ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews