Які підприємства забруднюють екосистему Буковини?

11.10.2018 08:23   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Діяльність Державної екологічної інспекції у Чернівецькій області протягом січня-вересня 2018 року була спрямована на здійснення державного нагляду у сфері охорони навколишнього природного середовища у відповідності до затвердженого плану заходів державного нагляду (контролю) за додержанням вимог природоохоронного законодавства та Положення  про Державну екологічну інспекцію у Чернівецькій області.

Протягом звітного періоду працівниками інспекції проведено 628 ресурсних перевірок. За виявлені порушення до адмінвідповідальності притягнуто 643 особи. Сума накладених штрафів склала 126,235 тис. грн., а стягнуто121,747 тис. грн.

За нанесені екологічні збитки інспекцією та в її інтересах виставлено 120 претензій та позовів на суму 1 630,050 тис. грн. Сплачено 116 - на суму 3 196,016тис.грн., що на 513,379тис.грн більше ніж за 9 місяців 2017 року.

Загальна сума розрахованих збитків протягом звітного періоду становить 10 643,772тис.грн, що на 5 913,211 тис.грн. більше ніж за аналогічний період минулого року.

В правоохоронні органи протягом звітного періоду передано 32 матеріали для подальшого реагування та встановлення винних осіб, а також з початку року відкрито 11 кримінальних проваджень.

Протягом звітного періоду проконтрольовано 9 випусків зворотних вод та виявлено перевищення нормативів ГДС на Кіцманському ВУЖКГ, КП «Чернівціводоканал», КП «Новоселицька міська тепломережа», Глибоцькому ВУЖКГ, КП «Сторожинецьке ЖКГ», КП «Хотинтепломережа» Хотинської міської ради, Заставнівське ЖЕУТВЗ,  ТзОВ «Дьолер Буковина», а також несанкціонований скид зворотних вод на Глибоцькому ВУЖКГ. За звітний період відібрано 63 проби та проведено 1056 визначень забруднюючих речовин.

Протягом звітного періоду обстежено на предмет забруднення струмок безіменний - притока р. Прут, струмок безіменний притоки річки Мошків та став № 3 (штучна водойма) на території КП «Парк Жовтневий».

З початку року здійснено заміри викидів забруднюючих речовин від 43 пересувних джерел викидів. В результаті проведених вимірювань лише в одному випадку виявлено перевищення нормативів, а в  решта випадках - перевищень  не виявлено.

За звітний період проведено контроль промвикидів в атмосферне повітря на 15 підприємствах області. За поточний період відібрано 141 проба та проведено 987 визначень  забруднюючих речовин в них. В результаті проведених перевірок виявлено викиди забруднюючих речовин в атмосферу, без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади на: ФОП Голубашенко О.О. (розгляд звернення), КП «Чернівціводоканал», МПП МУ «Клінічний пологовий будинок №2», ТОВ «Нова енергія», ПрАТ «Чернівецький цегельний завод №3».

В результаті проведеного контролю якості ґрунтів, відібрано  19 проб  та проведено 147 визначень. Виявлено перевищення дозволених нормативів на земельній ділянці на території філії «Чернівецька птахофабрика ПАТ  «Агрохолдинг Авангард», ТОВ «Техно-Нафта-Плюс» та СТзОВ «Тарасовецька птахофабрика».

За матеріалами прес-служби ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews