Чернівчанам на замітку: з 1 жовтня відбулися зміни до правил реєстрації та застосування РРО

17.10.2018 20:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області інформують, Міністерство фінансів України наказом від 20.09.2018 р. №773 затвердив зміни до порядку:

реєстрації і застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги);

реєстрації і застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти;

реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій;

опломбування реєстраторів розрахункових операцій.

Крім того, викладено в новій редакції численні форми заяв, довідок і т.д., починаючи з форми № 1-РРО «Заява про реєстрацію реєстратора розрахункових операцій» і Розрахункової книжки до форми № 1-ЦСО «Довідка про опломбування реєстратора розрахункових операцій».

Найважливішими новаціями є:

спрощення процедур реєстрації РРО та введення їх в експлуатацію;

впровадження при реєстрації і застосуванні РРО обміну інформацією в електронному вигляді;

спрощення вимог щодо ведення КОРО (відміняється необхідність щоденного підклеювання звітних чеків).

Наказ про ці зміни від 20.09.2018 р. № 773 набрав чинності з 1 жовтня, але переважна більшість змін, зокрема нові форми заяв щодо реєстрації та перереєстрації РРО та КОРО, а також щодо відмови застосовувати КОРО, та норми щодо механізму обміну інформацією в електронному вигляді при реєстрації та застосуванні РРО між ДФС та ЦСО, запрацюють лише після набрання чинності наказів Мінфіну щодо затвердження порядків ведення реєстру екземплярів РРО та реєстру ЦСО РРО.

До набрання чинності нових форм заяв у разі прийняття суб’єктом господарювання рішення про те, що у випадках виходу з ладу РРО або відключення електроенергії проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту належного підключення резервного РРО або увімкнення електроенергії, такий суб’єкт господарювання має додати до заяви про реєстрацію РРО копію відповідного рішення, про що зазначити в п. 9 такої заяви. Наразі зареєстровані журнали використання РРО, КОРО та РК за «старою формою» можуть використовуватись суб’єктами господарювання до скасування їх реєстрації або закінчення.

За матеріалами прес-служби ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews