У дворику Ратуші відкрилась виставка «Буковинська Україна сто років тому» (Фото)

22.10.2018 20:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


У Дворику Ратуші відбулось відкриття експозиції «Буковинська Україна сто років тому», де на десятках стендів представлені унікальні історичні матеріали та фотографії.

Виставка присвячена сторічному ювілею Буковинського Віча в Чернівцях 3 листопада 1918 року та проголошенню утворення української держави у Львові 19 жовтня 1918 року. Організатори виставки, Чернівецька міська рада та товариство «Український Народний Дім в Чернівцях», впевнені в необхідності якомога ширше донести до громадськості міста інформацію про події Української Революції 1917-1921 років на Буковині та про роль нашого краю та краян у утворенні самостійної соборної української держави.

На відкритті виставки виступив голова товариства «Український Народний Дім у Чернівцях» Володимир Старик, доктор історичних наук, професор Олександр Добржанський, доктор історичних наук, професор Василь Ботушанський. Виставка триватиме у Дворику Ратуші впродовж жовтня-листопада цього року.

За матеріалами прес-служби Чернівецької міської ради.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews