Заборона заходів ЛГБТ у Чернівцях: міськраду закликали скасувати скандальне рішення

22.10.2018 13:15   Джерело: Молодий буковинець
Опубліковано : Буковинський Новинар

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини звернувся до Чернівецької міськради з проханням скасувати рішення, згідно з яким депутати рекомендували ЛГБТ-спільноті утриматись від проведення своїх заходів на території міста.

Про це йдеться у листі за підписом керівника Секретаріату Уповноваженого, що надійшов на ім’я громадського активіста Григорія Сорочана, пише molbuk.ua

"До Чернівецької міської ради направлено запит, в якому висловлено прохання забезпечити дотримання принципів рівності та недискримінації в діяльності органів місцевого самоврядування, зокрема, скасувати вище вказане рішення, як таке, що порушує право на повагу честі та гідності ЛГБТІ-спільноти в Україні", - йдеться у тексті документу.



Як відомо, 30 серпня Чернівецька міська рада запропонувала представникам ЛГБТ-спільноти утриматись від проведення публічних заходів на території міста.

Раніше міжнародна організація Human Rights Watch закликала українську владу засудити агресію радикальних груп та провести ефективні розслідування вчинених ними нападів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець