Буковинців закликають погасити заборгованість зі сплати податків

30.10.2018 22:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області вкотре нагадують громадянам, що 29.08.2018 року завершився граничний термін сплати майнових податків, зокрема земельного податку та орендної плати за землю, податку за нерухоме майно з фізичних осіб.

Разом з тим, розповідає заступник начальника фіскального відомства Іван Матіос, буковинці на початок жовтня заборгували місцевим бюджетам майже – 23,2 млн. грн. майнових податків (9,3 млн. грн. за нерухомість та 13,9 млн. грн. за землю) і дані суми зростають, оскільки за несвоєчасну сплату податків у встановлені законом терміни, чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді штрафних санкцій і пені.

За словами посадовця скорочення заборгованості до місцевих бюджетів знаходиться у фіскалів на особливому контролі. Найперше проводиться роз’яснювальна робота , а потім матеріали по стягненню заборгованості направляються до прокуратури та органів Державної виконавчої служби.

Також, фіскали звертаються до органів місцевого самоврядування на предмет вилучення  земельних ділянок у землекористувачів, які систематично не сплачують податок.

То ж не гайте часу – звертається до боржників Іван Матіос – а терміново погасіть заборгованість перед бюджетом.

З питань, що стосуються нарахування та сплати податків необхідно звертатися до територіальних управлінь Головного управління ДФС у Чернівецькій області. Контактна інформація управлінь на офіційному порталі територіальних органів за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/teritorialni-organi/

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews