Чернівчанам презентують книгу про «нерівних братів»

08.11.2018 23:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Дев'ятого листопада у Чернівцях під час 2-гої конференції спільної австрійсько-української комісії істориків «Кінець Габсбурзької монархії: погляд з Відня і периферії (1918-2018)» відбудеться презентація українського видання книжки професора східноєвропейської історії Віденського університету Андреаса Каппелера «Нерівні брати. Українці та росіяни від середньовіччя до сучасності», яку переклав Володимир Кам’янець.

Автор та перекладач візьмуть участь у презентації, яка пройде у «Червоній залі» ЧНУ імені Юрія Федьковича.

Початок о 16:00.

Організатори: Науково-дослідний центр буковинознавства, Австрійсько-українська комісія істориків. Довідка «Нерівні брати» – це осмислення історії стосунків України та Росії. Воно особливо цікаве, оскільки це погляд європейської історичної науки на ці взаємини. Дослідник, відомий такими своїми науковими інтересами, як український націоналізм, націєтворення, міжетнічні стосунки, історія Галичини, спростовує міф, який досі побутує, про Росію як старшого брата.

За матеріалами прес-служби Чернівецької міської ради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews