У Чернівцях знесли пам`ятник пролетарському письменнику (Фото)

16.11.2018 21:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Замість монумента М. Горькому хочуть встановити пам'ятник засновнику Садгори.

У Садгорі демонтували пам`ятник письменнику Максиму Горькому, який підтримував більшовиків. Про це повідомив краєзнавець Дмитро Сірман.

Монумент був встановлений у 50-60-х роках 20 століття.

«Ще у 2016-му році у контексті декомунізації було відповідне розпорядження міської ради про знесення цього монументу. Роботи проводив Трест зеленого господарства. Максим Горький немає ніякого відношення до Чернівців і Садгори зокрема. Натомість ми б хотіли встановити пам`ятник засновнику Садгори наступного року, коли мікрорайону виповниться 250 років. Вже є рішення виконавчого комітету, згідно із яким Товариство Гартенберга має провести конкурс на спорудження монументу садогурській монеті або барону Петру-Миколаю Гартенбергу-Садогурському, який є засновником району», - сказав Дмитро Сірман.

Монумент зроблений із бетону з трьох частин, ззовні покритий гіпсом. Його підійняли на тросі і хотіли обережно опустити на землю, однак памятник розсипався на частини. 

null
Фото: Дмитро Сірман

Довідково: Макси́м Го́рький (Пєшков Олексій Максимович, також Горький Олексій Максимович - російський, пізніше радянський «пролетарський» письменник, драматург та публіцист; член РСДРП(б), деякий час дружив з Леніним. Підтримував більшовиків як до, так і після Жовтневого перевороту.

Фото: Дмитро Сірман

За матеріалами http://acc.cv.ua/news

null
Фото: Дмитро Сірман

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews