За 10 місяців Чернівецька область отримала близько 3 млрд. гривень власних доходів

24.11.2018 20:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Богатирець на засіданні Ради регіонального розвитку зупинився на окремих здобутках області у фінансовій сфері за 2018 рік.

За його словами, основні напрямки фінансової децентралізації започатковані ще в 2014 році, розширили список джерел формування місцевих бюджетів та відповідно ріст їх фінансового ресурсу. Ті позитивні зміни, які були задекларовані в 2014 -2015 роках Президентом України, керівником Уряду, вони успішно підтверджуються на прикладі виконання бюджетів Чернівецької області.

«Зокрема, за 2017 рік в нас більше 3 мільярдів гривень надійшло власних доходів, що майже на 600 млн. більше, ніж в 2016 році, удвічі більше, ніж в 2015 році, та утричі більше, ніж у 2014 році, - повідомив посадовець. – Так само позитивна тенденція спостерігається і в цьому році: лише за 10 місяців 2018 року ми отримали власних доходів майже 3 млрд. грн, а це у цифровому вигляді плюс майже 400 млн грн».

Щодо бюджетів ОТГ, Ігор Богатирець поінформував, що по всіх 26 ОТГ Чернівецької області ріст надходжень склав у цифрах цьогоріч майже на 80 млн грн. Основним джерелом наповнення бюджетів ОТГ, як і місцевих бюджетів, є податок з доходів фізичних осіб, який складає приблизно 47% (майже половину всіх доходів).

«Всі ОТГ, крім Кіцманської і Волоківської, отримали приріст по ПДФО. База для нарахування цього податку має досить значні резерви, котрі вам потрібно використати», - звернувся Ігор Богатирець до голів ОТГ краю.

За матеріалами прес-служби ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews