Глибоцький район першим створив Раду регіонального розвитку

05.12.2018 07:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У п'ятницю, 30 листопада, під керівництвом голови райдержадміністрації Георгія Придія відбулося обговорення Перспективного плану розвитку району.

Раніше головою Ради регіонального розвитку (на всеукраїнському рівні) – Президентом України поставлене завдання стимулювати громади до визначення нагальних пріоритетів, створення амбітних і ґрунтовнихдорожніх мап розвитку. «Наявність таких перспективних планів, із затвердженими громадою проектами і механізмами фінансування в рази підвищить інвестиційні перспективи територій», - зауважив Петро Порошенко.

Відтак, в Глибоцькому районі було створено Раду регіонального розвитку при Глибоцькій районній державній адміністрації (розпорядження Глибоцької РДА № 517 від 28 листопада 2018 року). На порядок денний засідання винесено питання про організацію роботи Ради, обговорено план розвитку району, зокрема, ті проекти, які в районі мають намір реалізувати в найближчі три роки. Зокрема, мова йшла про будівництво, реконструкцію, добудову закладів освіти, культури, охорони здоров’я, а також ремонт доріг. 

За словами Президента України, під час проведення Ради регіонального розвитку  в Києві, важливо, що в ході обговорень на місцях повною мірою будуть враховані інтереси дітей, молоді, людей із обмеженими можливостями.

Президент наголосив, що гарантує – держава знайде можливість співфінансувати багато із цих проектів.

В.о. голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк зауважив, що в області стартує обговорення Перспективних планів розвитку районів (у тому числі об’єднаних територіальних громад) Чернівецької області на 2019 – 2021 роки і Глибоцький район став першим, хто розпочав цю роботу.

За матеріалами прес-служби ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews