Буковинські педагоги-туристи стали абсолютними чемпіонами України з лижного туризму

19.12.2018 08:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Днями, 13-16 грудня, у Львівській області (Сколівський район) відбувся Чемпіонат з лижного туризму, на якому Чернівецьку область представляли кращі педагоги-туристи нашого краю.

До складу команди  «Чернівецька ФСТ - турклуб Меридіан» увійшли шість кандидатів у майстри спорту України: Федорюк Андрій та Федорюк Галина – педагоги обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, Шелепюк Наталія, Сандул Дмитро - керівники гуртків Глибоцького центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді, а також талановиті і харизматичні туристи Березнюк Андрій та Крилюк Артем. Також на Чемпіонат прибули проявити свою спортивну майстерність з лижного туризму спортсмени з Волинської, Житомирської, Рівненської, Сумської, Кіровогорадської, Львівської та Полотавської  областей.

На урочистому відкритті з вітальним словом до учасників звернулися: почесний віцепрезидент федерації спортивного туризму України – Соколов В.А., віцепрезидент федерації спортивного туризму України – Толстіхін Л.М.. Головний суддя Чемпіонату, голова лижної комісії ФСТУ – Колотуха О.В. наголосив, що на учасників чекають складні дистанції V класу, за перемогу на яких є можливість виконати нормативи для здобуття звання «Майстер спорту України».

Змагалися спортсмени на двох залікових дистанціях: «Лижний маршрут», «Смуга перешкод» та експериментальна дистанція «Естафета».

Найскладнішою була дистанція «Лижний маршрут» - довга дистанція V класу складності. На цій дистанції найкращий результат серед чоловіків продемонстрував Андрій Федорюк, учасник від Чернівецької області, ІІ місце посів Дмитро Нікітчин – Житомирська область, ІІІ - Андрій Грондус  з Рівненської області; серед жінок перемогла буковинка - Наталія Шелепюк, ІІ місце - Софія Варинюк з Волині, ІІІ - Ільчук Ірина з Рівненської області.

Дистанція «Смуга перешкод» - це коротка дистанція на якій спортсмени якомога швидше повинні подолати ряд лижних та технічних етапів.

На цій дистанції  чоловічий п’єдестал виглядав так: І місце - Андрій Федорюк - Чернівецька область, ІІ місце - Юрій Кот, ІІІ - Андрій Грондус, представники Рівненщини. А серед жінок перемогу святкувала Наталія Шелепюк, обігнавши Іванну Корбун та Софію Варинюк.

За результатами складної та виснажливої боротьби абсолютними чемпіонами стали Буковинці: Андрій Федорюк серед чоловіків та Наталія Шелепюк серед жінок; друге місце – Андрій Грондус з Рівного, Софія Варинюк з Волинської ФСТ; ІІІ місце – Юрій Кот з Рівного та Іванна Корбун з Житомира.

Такі високі досягнення - це результати багаторічної спортивної підготовки, високої туристської майстерності спортсменів, а також плідної та компромісної співпраці Чернівецького обласного центру туризму і Глибоцького районного центру туризму, що забезпечили команди спортивним спорядженням та лижним інвентарем. Завдяки Чернівецькій федерації спортивного туризму та управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації було забезпечено фінансування учасників Чемпіонату. 

За матеріалами ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews