На підтримку нацменшин обласна рада виділила півтора мільйони гривень

21.12.2018 07:16   Джерело: acc.cv.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Регіональна програма підтримки інститутів громадянського суспільства етнічного спрямування (національних меншин) Чернівецької області та української діаспори розрахована на три роки Цю програму затвердили депутати під час 28 сесії обласної ради VII скликання 18 грудня. 

Програма має на меті взаємозбагачення культур етнічних громад області та забезпечення оптимального співвідношення інтересів титульної нації та національних меншин, що сприятиме консолідації українського суспільства. Основне завдання програми – забезпечення національної ідентичності представників національних меншин на території області, надання фінансової підтримки національно-культурним товариствам на відтворення, збереження і розвиток власних культур та традицій.

Разом з тим, Програма сприятиме забезпеченню повноцінного розвитку освітньо-культурних, інформаційних потреб етнічних громад краю, підтримці їх громадських організацій, а також підтримці української діаспори за кордоном. В рамках програми передбачено проведення круглих столів, семінарів, науково-практичних конференцій, відзначення традиційних та національних свят, організацію фестивалів та вечорів поезії етнічних громад, участь представників національних громад у Всеукраїнських фестивалях.

Планується також участь делегацій Чернівецької області у заходах, організованих українською діаспорою за кордоном.

На реалізацію програми впродовж трьох років виділено 1505 тисяч гривень.

За матеріалами https://acc.cv.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: acc.cv.ua