На Буковині за незаконну вибірку гравійно-піщаної суміші інспекцією розраховано збитків на суму понад 800 тисяч гривень

21.12.2018 20:39   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Працівниками  Державної екологічної інспекції у Чернівецькій області здійснено розгляд фактів наведених в листі Вижницької міської ради  щодо виявлення місць незаконного видобування піщано-гравійної сировини на території с.Іспас Вижницького району.

При натурному обстеженні вказаних в листі земельних ділянок, які перебувають в запасі міської ради, було виявлено місця (два котловани) самовільного видобування піщано-гравійної сировини. Здійснено заміри двох котлованів, з яких здійснювалося незаконне видобування надр. Загальна кількість самовільно видобутої піщано-гравійної сировини становить 1305,6м.куб. Вибірка здійснювалась невстановленими на момент перевірки особами, без відповідних дозвільних документів, що призвело до порушення права державної власності на надра та є порушенням вимог ст.56 Кодексу України про надра.  

Загальна сума збитків, нанесених державі в результаті самовільного користування надрами становить  816,606тис.грн. Матеріали перевірки для проведення оперативно-розшукових заходів, встановлення винних осіб та відшкодування шкоди направлено до Вижницького ВП Кіцманського ВП ГУНП в Чернівецькій області.

За матеріалами ЧОДА.

null
Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews