Напередодні новорічно-різдвяних свят власне житло від держави отримала дитина-сирота з Берегомету

27.12.2018 21:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Документи на право власності сьогодні, 27 грудня, вручили заступник голови ОДА Василь Гостюк та голова Вижницької РДА Руслан Сенчук.

«Другий рік поспіль держава почала давати кошти на забезпечення житлом дітей сиріт. І щороку сума збільшується, - сказав Василь Гостюк. – У 2017 році ми отримали близько 3 млн. грн., у 2018 – в межах 6-ти мільйонів, а в 2019 Чернівецькій області передбачено вже 12 млн.грн. Таким чином ми можемо реально подбати про наших дітей, дати їм хороший старт у майбутнє».

Законом України «Про Державний бюджету України на 2018 рік» передбачено виділення коштів у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа. Для Чернівецької області сума субвенції складає 6386,4 тис. грн.

Для прийняття рішень щодо визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію, розпорядженням обласної державної адміністрації від 21 червня 2018 року № 591-р «Про обласну комісію» створена відповідна комісія, затверджено її склад та положення про комісію.

14 грудня 2018 року проведено засідання обласної комісії з визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.     

За результатами розгляду пропозицій, комісією було вирішено рекомендувати обласній державній адміністрації визначити об’єкт нерухомості, придбання якого здійснюватиметься за рахунок коштів субвенції однокімнатну квартиру, що знаходиться за адресою: с. Берегомет Вижницького району, загальною площею 34 кв. вартістю 339700,00 грн. Квартира знаходиться на 5 поверсі 5-ти поверхового будинку та складається з 1-ї кімнати, кухні, коридору,  ванної кімнати та кладової. Квартира обладнана металопластиковими вікнами, водопроводом, каналізацією, газопостачанням, електроосвітленням. Квартира не потребує ремонту та оздоблена сучасними меблями.

Дану квартиру купили у власність дитині, жительці смт. Берегомет,  яка є особою з числа дітей – сиріт. Дівчина закінчує 4 курс Медичного коледжу за спеціальністю  «Сестринська справа» та надалі планує працювати за фахом. На даний час дитина перебуває на повному державному забезпеченні, проживає у гуртожитку. Під час канікул дитина проживає у сім’ї опікуна.

За матеріалами прес-служби ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews