На Буковині підписали меморандум про передачу земельних ділянок с/г призначення ОТГ

19.01.2019 23:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


19 січня в будинку з левами за участі в.о. голови ОДА Ігоря Богатирця, заступників Василя Гостюка  та Мирослава Заячука відбулось підписання меморандумів про співпрацю при здійсненні заходів щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність ОТГ Чернівецької області, утворених у 2018 році.

Зокрема, документи підписано між Головним управлінням Держгеокадастру у Чернівецькій області та 7 ОТГ - Новодністровською, Заставнівською, Герцаївською, Хотинською, Неполоковецькою, Ставчанською та Чагорською об'єднаними територіальними громадами.

Як зазначив Ігор Богатирець, передача земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності в комунальну власність відповідних об'єднаних територіальних громад дасть можливість чітко та прозоро формувати дохідну частину місцевих бюджетів в частині плати за землю та стимулюватиме в подальшому територіальні громади до їх добровільного об'єднання.

Передача державних сільгоспземель у комунальну власність об’єднаних територіальних громад продовжується у 2019 році для тих ОТГ, які об’єдналися у 2018 році. У Державному бюджеті закладено кошти на проведення інвентаризації цих земель, тож усі процедури із оформлення ділянок перед передачею ОТГ будуть здійснюватися за рахунок бюджету.

За матеріалами ЧОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews