Єврейська громада проведе в обласному центрі Буковини мітинг пам’яті жертв Голокосту

26.01.2019 20:21   Джерело: tva.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Чернівцях єврейська громада закликає у день пам’яті жертв Голокосту запалити шість свічок. 

Шість мільйонів сердець – вшанування тих, хто вижив, випробувавши на собі всі жахи війни. 28 січня о 10.30 у приміщенні ЧОБФ “Хесед-Шушана” (вул. Р. Кайндля, 2, колишня вул. Челюскінців) пройде мітінг, присвячений Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту.

Про це повідомляє Ілля Хочь на своїй сторінці у Facebook.

Довідково. Цей День проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року, співавторами якої виступили 100 держав, в пам’ять про жертв нацистського терору під час Другої світової війни.

Під час Другої світової війни жертвами масового знищення євреїв стали близько 4,5 мільйона дорослих та півтора мільйона дітей.

Відзначається щорічно 27 січня. Саме цього дня 1945 року були визволені в’язні найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі.

На державному рівні Україна вперше відзначила Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту у 2012 році. У цей день у містах і селах України відбуваються мітинги пам’яті, відкриваються тематичні  виставки в музеях і бібліотеках, проводяться круглі столи та вечори пам’яті в школах.

Фото – espreso.tv.

За матеріалами https://tva.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: tva.ua