За останні 2 роки на Буковині зросли обсяги промислового виробництва

06.02.2019 21:03   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Президент України ініціював створення дорожньої карти позитивних змін у країні на найближчі 3-4 роки. Чернівецька область долучилася до згаданої ініціативи та включила промисловість – важливу галузь національної економіки – до напрямків Перспективного розвитку області на 2019 -2021 роки.

  •  Впродовж останніх 2-х років в області забезпечується зростання обсягів промислового виробництва, зокрема: у 2017 році – на 6,7% (8 місце серед регіонів України), у 2018 році – на 5,5% (область посіла 3 місце серед регіонів України).
  •  Триває зростання обсягів реалізації промислової продукції: у 2018 році промисловими підприємствами області реалізовано продукції на 5 млрд.грн. більше, ніж у 2017 році.  Відповідний показник становив 15,4 млрд.грн. ( у 2017 році -  10,4 млрд.грн.).
  •  У 2015-2018 роках було технічно оснащено і модернізовано понад 120 підприємств (ТДВ «Трембіта», ПрАТ «Чернівецький олійно-жировий комбінат», ПАТ «Чернівецький хлібокомбінат», ПрАТ «Чернівецький цегельний завод № 3», ТОВ «Дьолер Буковина» тощо).
  •  Відбувся запуск третього гідроагрегату Дністровської ГАЕС потужністю 324 МВт, що допоможе щороку заощаджувати 125 млн. кубометрів газу та 1,1 млн. тонн вугілля.
  •  Триває будівництво другої черги Дністровської ГАЕС у складі четвертого гідроагрегату загальною вартістю 4,5 млрд.грн.
  •  Створено та триває розбудова першого в області індустріального парку «Новодністровськ», де планується розвивати приладобудування, легку промисловість, переробку сільськогосподарської продукції.
  •  Організовано виробництво кабельно-провідникової продукції для автомобілебудування. Інвестиції у створення підприємства надійшли з Німеччини – 80 млн.грн. Створено 1390 робочих місць.
  •  Запрацювало підприємство з виробництва внутрішнього оздоблення для автомобілів всесвітньовідомих марок. Створено 95 робочих місць.
  •  Створено нові підприємства з виробництва альтернативних видів палива у Вижницькому (19 робочих місць) та Кіцманському (24 робочі місця) районах.
За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews