Предстоятель ПЦУ Епіфаній подякував буковинцям

16.02.2019 21:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

«Протягом чверті століття ми торували цей нелегкий час – становлення нашої церковної незалежності: сьогодні тут на нашій зустрічі присутні багато з тих, хто наполегливо працював, аби ми  сьогодні могли святкувати нашу духовну перемогу, щоб ми могли тут презентувати цей довгоочікуваний торжествений документ, котрий носить назву «Томос». І це слово вже є знайомим мабуть для кожного українця, котрий розуміє, яким важливим він є для української держави та української церкви», - акцентував предстоятель ПЦУ на зустрічі з громадськістю області в Мармуровій залі ЧНУ.

За його словами, це стало можливим тільки тоді, коли церква та держава поєднали свої зусилля.

Він зауважив, що було багато скептиків, котрі не вірили, що за декілька місяців це стане реальністю і сьогодні ми тут будемо констатувати той факт, що отримали незалежність нашої української церкви.

«Не лише Президент України, але й вся українська держава долучилася до цього процесу: тут присутні нардепи, котрі брали безпосередню участь і зверталися до Вселенського Патріарха Варфоломія ще у 2016 році, відтак – остаточно підтримали звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням почати процес розгляду надання автокефалії УПЦ. Вся держава долучилася до цих історичних подій. Тож як церква вдячні Президенту, українській державі, Верховній Раді, Уряду, і всім, хто долучився до цього визначального процесу. Зокрема, хочу подякувати вам, буковинцям, хто долучився до таких відповідальних історичних процесів. Адже на сьогоднішній зустрічі з очільниками міста та області ми говорили про те, що тут, на місці, буковинська громада наполегливо працювала в напрямку розбудови нашої Української Помісної Православної Церкви».

«Щира подяка усім вам, які працювали і в майбутньому, вірю, працюватимуть, аби церква об’єдналася і стала справді духовною основою української держави» - додав предстоятель ПЦУ.

За матеріалами ЧОДА.

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews