Порошенкові вдалося позбутися енергетичної залежності України від РФ, - активісти

16.03.2019 13:29   Джерело: CvNews
Опубліковано : Новини Буковини

Активісти і представники громадських організацій, які приєдналися до ініціативи # Команда_Порошенка, підтримали позицію президента України Петра Порошенка щодо забезпечення енергонезалежності України від Росії.

Про це вони повідомили на прес-конференції «Енергетична незалежність України як основа національної безпеки», яка відбулася сьогодні в прес-центрі інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна».

«Перш за все я хочу підкреслити, що отримання енергонезалежності України - це ще один справжній крок« геть від Москви ». І за останні роки в цьому напрямку зроблено досить багато. Завдяки наполегливості президента Порошенко Україна нарешті змогла відмовитися від російського газу, який майже всі роки незалежності фактично був одним з основних інструментів впливу і тиску на нашу країну. Ми зіскочили з цієї газової голки », - зазначила президент Молодіжного центру Атлантичної ради України Оксана Григор'єва.

Вона зазначила, що Росія неодноразово маніпулювала цим питанням і загрожувала взагалі припинити поставки газу в нашу країну і різні уряди і президенти «танцювали під цю дудку Москви».

«Але Петро Порошенко припинив цю практику і позбавив Кремль можливості втручатися в наші внутрішні справи. Це велика заслуга Петра Порошенка. Саме за каденції чинного президента наша країна змогла відмовитися від російського газу і укласти контракти на поставку палива з надійними європейськими країнами », - заявила Григор'єва.

За словами громадського діяча і учасника прес-конференції Федора Губенкове, ще одним аспектом енергонезалежності України є енергоефективність.

«Треба приділяти більше уваги утеплення будинків і модернізації систем опалення. Все це допоможе заощадити 3,5 млрд доларів на рік. Це вже компетенція органів місцевої влади, однак президент Порошенко тримає на контролі це питання », - розповів Федір Губенков.

Він також вважає, що розвиток альтернативної енергетики в Україні зробить країну більш незалежною від поставок енергоресурсів. І це ще один важливий напрямок, над яким теж працює Порошенко.

«Для цього президент проводить масштабну роботу по залученню міжнародних інвестицій в цю сферу. На економічному форумі в Давосі президент Порошенко підписав інвестиційну угоду на будівництво найбільшої вітрової електростанції в Європі. Бюджет цієї угоди - 400 млн євро, і це найбільший інвестиційний проект в Україні з 2014 року », - вважає громадський діяч Руслан Синєгубий.

Крім того, заявив активіст, широке впровадження відновлюваної енергетики допоможе реально знизити тарифи для населення, адже зелений енергія коштує значно дешевше.

«Поки популісти розповідають зі своїх трибун, що знизять тарифи в 3-4-5 разів, під керівництвом Порошенко в країні вже відбувається революція в енергетичній сфері, впроваджуються сучасні енергетичні проекти, залучаються інвестиції, які підсилюють енергобезпеку країни. В цьому і є істотна різниця між порожніми словами і реальними справами. І я впевнений, що нам треба зробити все, щоб країну не звернули з цього шляху », - підсумував Руслан Синегуб.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews