У передсвятковий період на Буковині виникли проблеми із залізничним сполученням

08.04.2019 08:21   Джерело: pogliad.ua.
Опубліковано : Наталія Чернівецька

 

Традиційно на свята (Великодні та травневі вихідні) залізниця призначає додаткові потяги до різних куточків країни. Цього року "Укрзалізниця" також призначила кілька додаткових потягів. Проте жодного(!?) з них до Чернівців, пише https://pogliad.ua

Отже, люди можуть дістатися Харкова, Одеси, Львова чи Миколаєва, але не нашого обласного центру.

Залізничне сполучення Чернівців з іншими регіонами країни – надзвичайно погане. У нас немає прямого залізничного сполучення з нашими сусідами – іншими обласними центрами. Хіба що, окрім Львова. А залізничну мережу не лише не розвивають, а навпаки, планомірно убивають.

«Напередодні Великодня доведеться їхати до столиці у відрядження. А повернутися потрібно 27 квітня. Але навіть за понад місяць до цієї дати жодного (!?) квитка на потяг до Чернівців немає. А у касах лише розводять руками, мовляв, їх розібрали одразу, щойно вони з’явилися у продажі, - каже чернівчанин Володимир. – Тому доведеться або добиратися з пересадками через Львів, або автобусами. Але щодо автотранспорту, то і тут кількість місць та рейсів обмежені. Водії самі кажуть, що про місця потрібно домовлятися заздалегідь. Бо охочих їхати дуже багато».

Як повідомили в "Укрзалізниці", потяги справді призначили на свята. Наразі їх є вісім. Кажуть, що потрібно стежити за повідомленнями, може буде призначено якийсь потяг і до Чернівців.

Наразі ж на єдиний нібито фірмовий потяг з Чернівців до Києва квитків на свята придбати практично нереально. А питання курсування додаткових потягів не змогла вирішити жодна влада. Навіть профільний міністр – виходець з Чернівців.

З огляду на таке сполучення з Чернівцями, нічого дивного, що ми в туристичному плані не можемо навіть конкурувати з сусідніми Івано-Франківськом, Вінницею чи Кам’янцем-Подільським. Ми перетворилися на регіон, який перебуває у транспортній ізоляції від решти країни.

Автор: Олесь ЗАДНІСТРОВСЬКИЙ

За матеріалами https://pogliad.ua.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: pogliad.ua.