На літнє оздоровлення дітей з міського бюджету Чернівців виділено майже 7 мільйонів гривень

11.04.2019 08:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Виконавчий комітет міської ради затвердив заходи щодо літнього відпочинку та оздоровлення дітей міста у 2019 році, а також відповідні розрахункові кошториси.

Цього року у дитячих таборах області відпочинуть понад 900 дітей з Чернівців. Рішенням виконавчого комітету затверджено розрахунковий кошторис вартості путівок на оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки в заміських стаціонарних дитячих таборах області на майже  5 мільйонів гривень. До цього переліку увійшли 123 дітей –сиріт та позбавлених батьківського піклування, 38 дітей-інвалідів, 200 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, а також 184 відмінників навчання, талановитих та обдарованих дітей, диспансерно хворих, 300 дітей, батьки яких є учасниками військових дій в східних регіонах України та учасниками бойових дій та 90 дітей із сімей внутрішньо переміщених з тимчасово окупованої території України з районів проведення антитерористичної операції.  Орієнтовна вартість путівки становить понад 5 тисяч гривень.

На організацію пришкільних таборів денного перебування заплановано 1 163 428 грн. Ця сума розрахована на відпочинок 3700 дітей впродовж 14 днів.

Діти та підлітки матимуть змогу оздоровитися та відпочити в міському таборі «Ойкос», що у передгір’ї Карпат. На забезпечення функціонування цього табору в цьому році передбачено понад 620 тисяч гривень.

Буде також забезпечено оздоровлення дітей та осіб з числа молоді з інвалідністю учасників міського клубу «Паросток». На фінансування їх відпочинку передбачено 113700 гривень. На відпочинок дітей і супроводжуючих із районів проведення АТО виділено понад 40 тисяч гривень.

На період літніх канікул плануються туристичні та екскурсійні подорожі-поїздки для ознайомлення з визначними пам’ятками історії та культури, відвідування музеїв тощо. Щотижня проводитимуться безкоштовні кіносеанси для організованих школярів, учнів шкіл-інтернатів, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених сімей. Кожної неділі та у святкові дні різноманітні заходи проводитимуться в Центральному парку культури та відпочинку імені Т.Шевченка.

За матеріалами http://chernivtsy.eu 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews