У Чернівецькому музеї відбудеться свято «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

14.04.2019 08:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

30 квітня 2019 року у Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту відбудеться мистецьке свято «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

Захід проводиться з метою збереження багатовікових традицій великодньої обрядовості буковинського краю, джерел автентичного фольклору (гаївок, веснянок, великодніх ігор, забав, танців), народних ремесел.

Свято сприятиме збереженню, відродженню та розвитку традицій,  обрядової культури, популяризації  яскравих великодніх обрядових дійств. Передбачається, що свято приверне увагу буковинської громади та гостей краю. Головний лейтмотив мистецького заходу – з весняним пробудженням природи та глибокою вірою у світле Христове Воскресіння зародити почуття пошанування до глибинної культури рідного народу, її витоків, які формують духовно-естетичну основу української спільноти.

Великоднє святкове дійство за участю аматорських колективів та митців Буковини.

У програмі заходу - соціально-культурна акція «Село на нашій Україні - неначе писанка, село» за участю територіальних громад краю.

Великодні забави.

Початок свята о 13.00.

Протягом дня працюватиме ярмарок виробів народних майстрів, заклади громадського харчування пропонуватимуть відвідувачам музею та гостям свята смачні буковинські страви і напої. Для дітей діятиме ігровий майданчик.

У цей день до  музею народної архітектури та побуту (вул. Січових Стрільців, 38б) з 12.00 додатково курсуватимуть тролейбуси маршруту №4.

За матеріалами ЧОДА.
 
null
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews