На Буковині відбувся «Весняний марафон професій»

26.04.2019 22:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

На Буковині завершився «Весняний марафон професій». Впродовж місяця для безробітних, випускників професійно-технічних та вищих навчальних закладів, учнів закладів загальної середньої освіти служба зайнятості провела 179 заходів, в яких взяли участь майже 7 тис. осіб. Найбільше - 117  заходів для старшокласників, в них взяли участь майже 5,5 тис. школярів.

«Під час цих заходів діти знайомилися з навчальними закладами, які готують затребуваних на ринку праці фахівців, новими професіями, які з’являться найближчим часом. Також старшокласники мали можливість «приміряти на себе» професії під час професіографічних екскурсій на підприємствах та в установах. Невід’ємною складовою марафону  стали також майстер-класи», - зазначає директор Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Для випускників шкіл та гімназистів відбувалися «Ярмарки професій», «Ярмарки кар’єри»,  турніри для знавців професій, «Дні відкритих дверей» центрів зайнятості та підприємств, професіографічні екскурсії, «Місто  професій» в об’єднаних територіальних громадах, уроки «Я у сучасному світі професій», засідання клубу для учнівської молоді «Академія майбутньої кар’єри», профорієнтаційні години «Крок до професії», відеолекторії, презентації навчальних закладів, в тому числі Центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Нагадаємо, що у Чернівецькій області вже два роки триває профорієнтаційний проект «Обираємо професію разом». В кожному районі та у м.Чернівці визначено пілотні школи та класи, в них впродовж двох років (8-9 класи) здійснюється системна профорієнтаційна робота. Дітей знайомлять з професіями, навчальними закладами, проводять профорієнтаційне анкетування та проводять он-лайн тестування на платформі служби зайнятості на визначення схильностей та здібностей.

 
За матеріалами ЧОДА.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews