Буковинця, з вини якого у ДТП загинула 19-річна дівчина, засудили до умовного

05.05.2019 10:03   Джерело: acc.cv.ua
Опубліковано : Іванна Капустянська

Хотинський районний суд на два роки умовно покарав винуватця смертельної ДТП, в якій загинула 19-річна дівчина з села Клішківці. Про це йдеться на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Аварія сталася ще в липні 2018 року. Тоді компанія молодиків в автомобілі "Ауді" рухалась на великій швидкості з Хотина до села Клішківці та біля комплексу "Чотири Корчми" вилетіла з траси і врізалась у дерево. Від отриманих травм 19-річна дівчина загинула на місці. Ще одна людина отримала травми середньої важкості.

В судовому засіданні обвинувачений частково визнав свою провину. Але показав, що керував автомобілем не у стані алкогольного сп'яніння.

За його словами, він не впорався із керуванням, бо намагався об'їхати тваринку, яка раптово вибігла на дорогу. Жоден зі свідків, які разом із обвинуваченим розважалися того дні у Хотині та Клішківцях не пам'ятали чи вживав того дня обвинувачений алкоголь. А лікарі, які тієї ночі чергували у лікарні та записали в картці хворого водія попередні дані щодо підозри на алкогольне сп'яніння, у суді показали, що така поведінка могла бути характерною і від травматичного шоку. А запах алкоголю, який чули всі лікарі і медсестри міг бути і від нашатирного спирту, яким приводили до тями потерпілого водія.

Що ж до висновків токсикологічної експертизи крові водія від 13 липня 2018 року, в якій виявлено 3,3 проміле алкоголю, то її суд до уваги не взяв. Бо пізніше з'явився результат іншої експертизи крові водія, в якій не виявили наявність спирту. Щоправда ця інша експертиза показала відсутність алкоголю в крові і в інших друзів водія, які перебували в машині. Хоча вони у своїх показах стверджували, що за увесь вечір випили кілька пляшок вина, шампанського і енергетиків. Тому суд не прийняв можливий стан алкогольного сп'яніння винуватця ДТП як обтяжуючу обставину. Натомість пом'якшуючими обставинами суд вважає щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та відшкодування завданих збитків потерпілим. Таким чином, суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину та призначив йому 2 роки умовного терміну.

 За матеріалами acc.cv.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: acc.cv.ua