У Чернівцях відбувся національний чемпіонат з фольклору (фото)

06.05.2019 15:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Впродовж двох днів у Чернівцях проходив ІІІ національний чемпіонат із фольклору «EUROFOLK-Чернівці 2019».

Свою творчість продемонстрували близько 100 фольклорних колективів із різних куточків України та світу.

Гурт із Латвії «Koris Garkalne» презентував гостям народні пісні в складних обробках професійних композиторів. Керівник «Koris Garkalne» Евіта Таранда розповідає, що в Україні вони вперше. Ще не встигли познайомитися з Чернівцями, але після концертів обов’язково підуть на екскурсію з гідом.

null
Фото: Альона Чорна

Член журі, керівник ансамблю народної пісні та побутового танцю «Оксамит» Лариса Купчинська каже, що є багато колективів, які доносять народні пісні до глядачів.

"Велику роль для самих учасників створює цей фестиваль. Найперше – це творчий обмін. Також є дуже багато колективів, які планували вже завершити свою творчість, не вірячи, що це потріно комусь. І ось на таких заходах вони відроджуються, бачать свою важливість і необхідність. Ця творчість і їм сил додає, і самим глядачам та слухачам", – каже пані Лариса.

null
Фото: Альона Чорна

Колектив «Веселка» з Харківщини під керівництвом Каріни Вакуленко представив цикл слобожанських веснянок разом зі стильним музичним оформленням та хореографічним номером.

А учасники хореографічного ансамблю пісні і танцю «Дністер» приїхали з сусіднього міста Заліщиків.

Основною метою Європейської асоціації фольклорних фестивалів EAFF є популяризація традиційних народних мистецтв, підтримка розмаїття основних традиційних цінностей та ідентичності різних національностей.

null
Фото: Альона Чорна

За матеріалами shpalta.media

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews