Буковинцям до уваги: що варто знати про субсидію!

08.05.2019 07:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Департамент соціального захисту населення облержадміністрації інформує: житлова субсидія призначається у грошовій готівковій формі без подання нових заяви і декларації!

У травні 2019 року житлова субсидія призначається на наступний період домогосподарствам, які одержували субсидію у попередньому періоді і у яких відсутня заборгованість зі сплати послуг.

Із новими заявою та декларацією у травні необхідно звернутися:

  • орендарям житла;
  • внутрішньо переміщеним особам;
  • домогосподарствам, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих осіб;
  • домогосподарствам, де є непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;
  • якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства відбулися зміни протягом останнього року.

Громадянам, які одержували субсидію в опалювальному сезоні, за відсутності заборгованості субсидія призначається  у грошовій готівковій формі (незалежно від того, у якій формі отримували субсидію в опалювальному сезоні).

Громадянам, які одержували житлову субсидію в опалювальному сезоні і у них наявна заборгованість з оплати послуг, субсидія на наступний період призначається у грошовій безготівковій формі після вирішення питання з наявною заборгованістю!

За заявою одержувача субсидії, якому вона надається у грошовій готівковій формі, виплата субсидії з наступного після подання заяви місяця може здійснюватися у грошовій безготівковій формі, в якій обов’язково зазначається номер мобільного телефону заявника.

Особам, які вперше звертаються за субсидією, вона призначається у грошовій безготівковій формі на підставі декларації і заяви, в якій має бути зазначено номер мобільного телефону!

Важливо, щоб станом на травень не було заборгованості за оплату комунальних послуг, простроченої понад місяць.

УВАГА!

Заборгованість, яка виникла, у зв’язку з тим, що надавач послуг не уклав договір з АТ «Ощадбанк» для перерахування сум житлових субсидій у безготівковій формі, при призначенні субсидії на новий період не враховуватиметься.

За більш детальною інформацією, Ви можете звернутись в управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або до Департаменту соціального захисту населення Чернівецької облдержадміністрації (вул. Головна, 245, т. (03722) 4-55-37).

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews