День вишиванки у Чернівцях. Відома програма заходів (відео)

14.05.2019 12:06   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У четвер, 16 травня відбудеться Всеукрїнське свято День вишиванки. Цьогоріч його присвятили українсьим політв'язням.

День вишиванки ми присвячуємо іншому святу, що припадає на третю неділю травня, – Дню пам’яті жертв політичних репресій. Закликаємо кожного відмовитися від танців, співів. Натомість обговорити декілька доль сучасних політв’язнів, які перебувають у в’язницях Росії. Провести заходи у закладах освіти та культури і присвятити цьогорічний День вишиванки темі українських політв’язнів СРСР та РФ. Поговорити про Олега Сенцова чи Миколу Карпюка або ж про моряків, що затримані, – розповіла засновниця свята Леся Воронюк.

Також цього року ГО «Всесвітній день вишиванки» спільно з українськими посольствами та об’єднаннями українців закордоном започатковує всесвітню акцію – «День вишиванки – день солідарності з Україною»

Програма заходів до Дня вишиванки:

9.00 – акція «Народжені у вишиванках». Передача вишиваночок для новонароджених. Міський пологовий будинок №2, вулиця Рівненська, 8.

10.30 – відкриття виставки тканих рушників із приватної колекції Петра Панчука. Показ українських строїв. Виставкова зала «Вернісаж», вул. Ольги Кобилянської, 53

12.00 – свято патріотичної музики від оркестрових колективів, дитячих музичних шкіл та оркестрів будинків культури області. У програмі – українські, козацькі марші, авторські твори українських композиторів, які постраждали внаслідок політичних репресій. Захід організовано спільно з управлінням культури Чернівецької ОДА. Соборна площа.

14.00 – загальнообласний флешмоб «Вишиванка – одяг вільних». Приходьте у вишиванках та з роздрукованими фото українських політв’язнів. Захід організовують спільно з Чернівецькою ОДА та Чернівецькою міською радою.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews