На Буковині дбатимуть про екологічний розвиток ОТГ

20.05.2019 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

20 травня в Чернівецькому Центрі розвитку місцевого самоврядування для реєстраторів та інших посадовців ОТГ краю розпочався тренінг "Комплексний підхід до сталого екологічного розвитку громад Чернівецької області".

Керівниця Центру Тетяна Татарчук розповіла про досвід та можливості для громад в рамках міжнародних проектів та програм, котрі працюють в сфері екології.

«Одна з найбільших таких програм є Дунайська транснаціональна програма, котра цьогоріч завдяки зусиллям Міністерства регіонального розвитку України стала доступною для нас, нині відпрацьовуються механізми підготовки та реалізації проектів в рамках Програми. Коли стартує конкурс в рамках транснаціональної програми, громадам варто долучитися до підготовки власних проектів, котрі дадуть потужний імпульс розвитку екологічної сталості регіонів та безпосередньо громад», - наголосила Тетяна Татарчук.

Вона також звернула увагу присутніх на конкурсах невеликих грантів з екологічною складовою від фондів скандинавських країн.

Від обласної державної адміністрації у заході, зокрема, беруть участь начальники управління екології та природних ресурсів та управління житлово-комунального господарства ОДА Микола Білоконь та Олександр Левченко.

Микола Білоконь: «Ми завжди готові співпрацювати з громадами, зокрема, у питаннях впровадження оцінки впливу на довкілля, паспортизації сміттєзвалищ, СЕО (стратегічна екологічна оцінка)».

Учаснкии тренінгу матимуть нагоду почути про особливості розробки проектів та місцевих програм, екологічні податки та використання коштів спеціальних фондів охорони навколишнього природного середовища на здійснення природоохоронних заходів.

Також експерти поінформують представників громад про функціонування інфраструктури поводження з твердими побутовими відходами в ОТГ.

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews