У 2019 році запланована робота 316 закладів оздоровлення та відпочинку Буковини

25.05.2019 08:22   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

23 травня відбулась Всеукраїнська селекторна нарада щодо проведення оздоровчої кампанії 2019 року під головуванням заступника  Міністра соціальної політики  України Олександри Чуркіної.

Від Чернівецької області участь у нараді взяли заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Богатирець, а також керівники структурних підрозділів, до компетенції яких відноситься зазначене питання.

На нараді розглянуто  питання збереження мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, недопущення їх перепрофілювання та закриття, дотримання дитячими закладами оздоровлення та відпочинку вимог законодавства щодо безпеки життєдіяльності.

Також з метою якісного проведення оздоровчої кампанії 2019 року Міністерством  соціальної політики України було надано низку рекомендацій  щодо покращення умов безпечного перебування дітей в оздоровчих закладах у поточному році: у сфері дотримання санітарного законодавства, медичного супроводу, протипожежної безпеки та охорони праці.

Окремо розглянуто питання щодо вжиття заходів щодо використання в повному обсязі путівок під час направлення дітей до Українського дитячого центру «Молода гвардія» та Міжнародного дитячого центру «Артек», недопущення неефективного використання державних коштів.

Крім того, було заслухано представників регіонів з інформацією щодо стану підготовки в областях до оздоровчої кампанії 2019 року.

Під час доповіді Ігор Богатирець повідомив, що з метою організації оздоровлення     та  відпочинку   дітей   в    області   у 2019 році   видано    розпорядження    обласної державної адміністрації від 09.04.2019 року № 338-р  «Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році». Документом затверджено склад Обласної координаційної ради з питань організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році; Обласного оперативного штабу з питань організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році; план заходів щодо організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році.       

Додатково посадовець розповів, що станом на 01.05.2019 року виділено бюджетні асигнування на згадані цілі у розмірі 25398,3 тис. грн. з них з обласного бюджету - 14346,9 тис. грн., з місцевих бюджетів - 11051,4 тис. грн..

У 2019 році запланована робота 316 закладів оздоровлення та відпочинку:

стаціонарні оздоровчі заклади – 12;

пришкільні табори з денним перебуванням – 103 ;

літні мовні табори – 191;

наметові табори – 7;

табори праці та відпочинку – 3.

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews