Михайло Павлюк розповів про функціонування ринку пасажирських автоперевезень на Буковині

31.05.2019 21:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Тридцятого травня в.о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк взяв участь у нараді щодо обговорення результатів роботи територіальних (обласних) робочих груп з питань функціонування ринку пасажирських автомобільних перевезень, яка відбулась у Міністерстві інфраструктури України під головування в.о. Міністра інфраструктури України Віктора Довганя.

На нараді Михайло Павлюк, як керівник обласної Робочої групи, доповів про результати спільних узгоджених дій з Управлінням Укртрансбезпеки у Чернівецькій області, спрямованих на боротьбу з нелегальними перевезеннями автомобільним транспортом та напрацювання подальших кроків для забезпечення належного рівня обслуговування у сфері пасажирських перевезень.

Зокрема, він повідомив, що з початку 2019 року посилено контроль за дотриманням вимог законодавства власниками та користувачами автотранспортних засобів, які надають послуги з перевезення пасажирів та вантажів із забезпеченням ними безпеки при здійсненні пасажирських та вантажних перевезень. Спільні заходи здійснюються із застосуванням пересувних габаритно-вагових комплексів, відповідно до затверджених графіків роботи, який складається щомісячно на окремо визначені ділянки доріг.

Станом на 29.05.2019 спільними мобільними групами здійснено 34 рейдових перевірки.

Працівниками Управлінням Укртрансбезпеки у Чернівецькій області  перевірено 5583 одиниці транспортних засобів, виявлено 1674 порушення вимог законодавства про автомобільний транспорт, складено 1159 актів та 91 протокол про адміністративні правопорушення під час виконання перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом. На перевізників, які здійснюють перевезення пасажирів автобусами, складено 301 акт, на перевізників, які здійснюють перевезення пасажирів на таксі -  16 актів, перевезення небезпечних вантажів - 71 акт. Виявлено 972 порушення Положення про робочий час і час відпочинку водіїв автотранспортних засобів.

На нелегальних перевізників складено 89 актів за недодержання вимог законодавства про автомобільний транспорт.

За результатами розгляду справ про порушення вимог ст. 60 Закону України «Про автомобільний транспорт» винесено 1149 постанов про застосування штрафних санкцій на загальну суму 926976 грн., з яких до державного бюджету перераховано 1011398 грн. За порушення габаритно-вагового контролю - 18 постановна загальну суму 30600 грн., з яких до державного бюджету перераховано 30600 грн., та винесено 26 постановна «нелегальних» перевізників на суму 29920 грн., з яких до державного бюджету сплачено 31280 грн. (з урахуванням застосування штрафних санкцій попередніх періодів).

Крім того, за словами в.о. голови облдержадміністрації, в області функціонує і постійно оновлюється база даних про нелегальних перевізників та місця їх концентрацій.

Така діяльність обласної робочої групи з питань функціонування ринку пасажирських автомобільних перевезень позитивно впливає на виконання завдань, які спрямовані на поліпшення перевезення пасажирів автотранспортом на маршрутах загального користування області, створенню додаткових робочих місць та збільшенню надходжень до бюджетів всіх рівнів.

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews