Буковинські роботодавці легалізували працю 11696 громадян

21.06.2019 21:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Починаючи з вересня 2018 року, відтоді як Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення, у фіскальному відомстві краю кампанія, спрямована на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками продовжується - інформує заступник начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан.

За її словами впродовж п’яти місяців 2019 року в області легалізовано працю 11696 осіб. Ще за цей період зареєстровано 2730 фізичних осіб – підприємців. «Детінізація» принесла бюджету понад 10,7 млн. грн. додаткових надходжень з єдиного внеску.

Також, Наталія Чернівчан звертає увагу роботодавців, які впродовж першого кварталу 2019 року виплачували заробітну плату нижче мінімальної – таких в області нараховується 1698платників, серед яких 1032 юридичні особи та 616 фізичних осію – підприємців на той факт, що не тільки тіньова зарплата ,але й зарплата нижче мінімальної - один із критеріїв ризиковості для проведення перевірок.

Загалом із цієї категорії – продовжує посадовець - на початок червня 2019 року 226 платників юридичних осіб та 234 підприємці, які виплачували зарплату менше мінімальної, уже виправили своє порушення та додатково сплатили до бюджету 404,7 тис. грн. ПДФО і 528,1 тис. грн. ЄВ.

Щодо контрольно - перевірочних заходів, то від початку року з питань виявлення нелегальної робочої сили та виплати зарплати в конвертах фіскали провели 82 перевірки (за аналогічний період 2018 року проведено 27). За результатами 22 таких заходів виявлено 128 неоформлених найманих осіб (за аналогічний період 2018 року виявлено 38 неоформлених найманих працівників).

Матеріали для прийняття рішень на 21 платника – «порушника» та 118 неоформлених особах передано управління Держпраці у Чернівецькій області.

Теж Наталія Василівна закликає роботодавців пам’ятати про неприпустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин, а також акцентує, що ухилення від сплати обов’язкових платежів в усіх проявах, у т. ч. шляхом використання нелегальної найманої праці тягне фінансову, адміністративну та карну відповідальність. Не очікуйте проведення перевірок, своєчасно оформлюйте найнятих робітників, виплачуйте і відображуйте у звітності реальну зарплату .

Насамкінець - інформація для сільськогосподарських товаровиробників. Фіскали в області розпочалася операцію «Урожай-2019», мета якої максимально забезпечити детінізацію найманих працівників в аграрному секторі.

За матеріалами ДФС Буковини
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews