Чернівчани вимагають розібратися із несправедливими штрафами за газ

29.06.2019 14:31   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Йдеться про Правила постачання природного газу, затверджених НКРЕКП в частині виключення несправедливих умов відповідальності споживачу у разі наявності розбіжностей.

Депутати Чернівецької міської ради звернулися до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Обранці звертають увагу очільника Кабміну, що деякі пункти Правил є несправедливими для споживачів та не сприяють економії газу.

Йдеться про Правила постачання природного газу, затверджених НКРЕКП в частині виключення несправедливих умов відповідальності споживачу у разі наявності розбіжностей між прогнозованим і фактичним споживанням обсягів газу.

Так, у зверненні повідомлено, що чернівецькі ОСББ отримали попередження про накладання штрафів:

«На адресу об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Чернівців, які обладнані даховими котельнями і використовують природній газ виключно для виробництва теплової енергії для надання послуг з опалення та постачання гарячої води, надходять повідомлення ПАТ “НАК Нафтогаз” щодо застосування з 1 березня положень Договору, які передбачають відповідальність за невикористані обсяги газу, зокрема, якщо різниця між замовленим обсягом природного газу і фактичним обсягом використаного за договором природного газу перевищує 5%, розраховується сума збитків в розмірі подвійної облікової ставки Нацбанку від вартості недовикористаного газу за звітний період».

За звернення проголосували 28 депутатів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews