Уряд профінансував природоохоронні заходи на Буковині

03.07.2019 20:23   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 05.06.2019 № 430-р «Про затвердження розподілу у 2019 році обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення природоохоронних заходів на об’єктах комунальної власності» Чернівецькій області виділено 22,1млн грн. 

В тому числі бюджетам міських об’єднаних територіальних громад: Вижницької – 19,1 млн. грн. (на будівництво каналізаційного колектора; придбання та встановлення сміттєсортувальної лінії; придбання машини сміттєвоза та контейнерів для роздільного зберігання ТПВ); Герцаївської – 1,3млн. грн. (на придбання машини – сміттєвоза); Кіцманської – 1,2 млн. грн. (на придбання контейнерів для роздільного збирання ТПВ). Умовами надання субвенції є 10-відсоткове співфінансування з місцевих бюджетів зазначених заходів.

Необхідно зауважити, що потреба в коштах на здійснення аналогічних природоохоронних  заходів існує й на територіях інших населених пунктів нашої області. Проте лише 5 місцевих рад надали Міністерству екології та природних ресурсів України заявки на виділення коштів субвенції з державного бюджету відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20.03.2019  № 228, з яких було відібрано для фінансування заходи вищезазначених ОТГ.

Окрім того, відповідно до постанови КМУ від 24.04.2019 № 393 цьогоріч Уряд фінансуватиме за бюджетною програмою 2401270 «Здійснення природоохоронних заходів» заходи на об’єктах державної власності, зокрема, національного природного пару «Черемоський», у розмірі майже 9 млн. грн.

За матеріалами ЧОДА
null
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews