Як на Буковині реалізували кошти субвенції для розвитку сімейних та інших форм виховання?

15.07.2019 20:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Закон України «Про Державний бюджету України на 2018 рік» передбачає виділення коштів у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

Для Чернівецької області сума субвенції складала 6 386,4 тис. грн.

За рахунок коштів зазначеної субвенції  в області вдалося придбати:

  • приміщення для дитячого будинку сімейного типу (с. Тисовець Сторожинецького району);
  • 8 житлових приміщень, як житло для десяти осіб для дітей-сиріт та осіб з їх числа на правах власності на території м. Вижниця та смт. Берегомет Вижницького району, с. Кам’яна та с. Банилів-Підгірний, с. Великий Кучурів, с. Бобівці Сторожинецького району;
  • 6 житлових приміщень,  як соціальне житло для 13 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (с. Чудей Сторожинецького району, м. Вижниця, м. Вашківці, с. Карапчів, с. Іспас Вижницького району).

         Рішенням 20-ї сесії Вижницької міської ради VІІІ – го скликання № 181-20/10 від 25.07.2018 року створений соціальний житловий фонд Вижницької міської ради. Рішенням 25-ї сесії Вижницької міської ради VІІІ – го скликання № 13 від 23.01.2019 року соціальний житловий фонд Вижницької міської ради переданий на баланс КУП «Житловик».

Так, оціальне житло за адресою с. Іспас Вижницького району передане для використання 2 особам із числа дітей- сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Соціальне житло за адресою м. Вижниця передане для використання 2 особам із числа дітей- сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

3 житлових приміщення як соціальне житло придбані Вашківецькою міською радою:

  • с. Карапчів Вижницького району (у приміщенні проводиться ремонт, проведено шпаклювання стель. За інформацією Вашківецької міської ради, планується провести побілку стін, ремонт проводиться за рахунок залучених коштів);
  • м. Вашківці Вижницького району (в квартирі проведено побілку стін, пофарбовано підлогу, за інформацією Вашківецької міської ради, ремонт проводиться за рахунок залучених коштів);
  • м. Вашківці Вижницького району (приміщення потребує ремонту. За інформацією Вашківецької міської ради, на проведення ремонтних робіт в приміщенні виділено 10 000 грн., ремонт проводиться за рахунок коштів бюджету Вашківецької об’єднаної територіальної громади).

7 грудня 2018 року зазначені житлові приміщення поставлені на баланс рішенням Вашківецької міської ради. Передати приміщення для користування як соціальним житлом особам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, планується у І півріччі 2019 року.

Також соціальне житло за адресою с. Чудей Сторожинецького району, взято на баланс Чудейською сільською радою (рішення № 71 від 22.08.2018 року).  Для впорядкування соціального житла з місцевого бюджету використано в сумі 1000 грн. Зазначене житло передано для використання 2 особам із числа дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Великокучурівською сільською радою придбаний житловий будинок для створення дитячого будинку сімейного типу в с. Тисовець. Рішенням ХХХVІІ сесії VІІ скликання № 394-37/2018 від 21.12.2018 року житловий будинок взято на баланс.

Детальніша  інформація щодо використання коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа – тут.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews