У Чернівцях будуть демонтовувати МАФи

17.07.2019 08:46   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Виконком схвалив порядок демонтажу таких споруд.

Масові демонтажі незаконно встановлених малих архітектурних форм проводили 2015-го року. Нині у міській раді розробили порядок демонтажу самовільних споруд та затвердили його на засіданні виконавчого комітету, – пише «Чернівецький промінь».

«Ще в 2015 році ми приймали рішення про демонтаж МАФів та майданчиків МіськШЕПом. Тоді ці роботи розпочали, але не довели до кінця. А протягом наступних років їх узагалі не проводили. До того ж, керівник інспекції благоустрою (Сергій Обшанський, – ред.) не прописав та не відпрацював процедуру підготовки проведення демонтажу», – розповів на засіданні виконкому заступник міського голови Володимир Середюк.

Роботу, яку давно повинен був виконати Сергій Обшанський, у міській раді розпочали лише пів року тому. Вивчивши досвід інших міст, сформували порядок демонтажу. За словвами В. Середюка, основна ідея полягає в тому, що після складання протоколу в разі відсутності документів, які підтверджують право користування земельною ділянкою та після притягнення до адмінвідповідальності, департамент містобудівного комплексу має право  замовити послугу демонтажу. Новостворений порядок демонтажу дозволить розпочати роботи з очищення міста від самовільно встановлених МАФів.

«Ми вивчили проблеми, з якими стикаються інші міста. Протягом останніх років таких споруд утворилося достатньо багато. Щоби уникнути подальших судових процесів, ми відпрацювали ці питання у юридичній площині та механізм демонтажу. Зокрема, плануємо залучати ще й поліцію задля безпеки тих, хто демонтуватиме», – заявив В. Середюк.

Члени виконкому ухвалили цей проект рішення.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews