Фестиваль «Маркет мов» відбувся у Чернівцях

22.07.2019 21:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У суботу, 20 липня, на Соборній площі Чернівців відбувся масштабний освітній проєкт «Маркет мов».

В.о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк, звертаючись до буковинців  та гостей нашого краю, зазначив, що у гарний суботній день, разом з партнерами – Міністерством інформаційної політики України, соціальним проектом із вивчення іноземних мов Lingva Skills, Студентською радою при Міністерстві інформполітики та фронтменом гурту «Мандри» Сергій Хоменко – вивчаємо та популяризуємо іноземні мови у Чернівцях..

«Нас об'єднує бажання дізнаватися щось нове. Відрадно, що на захід прийшли батьки з дітьми. Адже, у сучасному світі білінгвізм необхідний для розвитку кожної людини, для успішної кар'єри та особистісних зв'язків. Тут зібралося коло однодумців, які впевнені, що знання мов – інвестиції у власне майбутнє та майбутнє дітей. Наразі нам, українцям, важливо показати світові, що ми цінуємо унікальність своєї мови, але й не цураємося вчити та популяризувати іноземні. Хай нас всіх єднає бажання примножувати найкращі здобутки цивілізованого європейського товариства. Вдячний організаторам заходу, школам іноземних мов Буковини, які представляють сьогодні свої здобутки, і звісно гостям заходу», - наголосив в.о. голови ОДА.

Також гостей відкриття «Маркету мов» привітали радниця Міністра інформаційної політики України з питань міжнародних комунікацій Марини Соботюк, виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав та радник Міністра інформаційної політики, Герой України Володимир Жемчугов.

Марина Соботюк розповіла історію проекту Ідея Маркету мов «народилася» на зборах Студенської ради при Міністерстві, яка на сьогодні налічує понад сто активних студентів з різних куточків України: «Усвідомлюю, що ключ до міжнародних комунікацій України – це мова. Володіння мовами розвиває мислення, допомагає налагоджувати контакти з іноземцями. Ми створили фестиваль, на який міг прийти кожен охочий та дізнався, що вивчати мови – це легко, доступно, а найголовніше – необхідно. Сьогодні розповідатимуть методики поліглотів, говоритимуть про те, що мову можна вивчити за декілька місяців. Презентуємо сьогодні унікальні стрічки англійською мовою - «Дякую», «Смачного» та «Бранці Кремля».

Володимир Жемчугов у виступі сказав, що для того, щоб подивитися світ потрібно декілька умов: твоя країна повинна мати розгалужені стосунки з державами світу, також необхідний паспорт та знання мов, зокрема англійської. І сьогодні присутні мають унікальний шанс поглибити знання з іноземних мов.

Під час заходу кожен охочий міг поспілкуватися з представниками мовних шкіл, які діють в області, відвідати різні майстер-класи, отримати безкоштовну літературу англійською мовою від Міністерства інформаційної політики України зіграти в настільну гру з англійської мови Lingva Game, пройти тест на профорієнтацію та відвідати локацію з безкоштовною правовою допомогою. Також діяла зона йоги, яку проводили іноземною мовою.

Окрім цього, на заході презентували три стрічки англійською. «Дякую» та «Смачного»  - фільми про України. Перша – розповідає про україну очима японського журналіста і є лауреатом багатьох нагород. «Смачного»  - стрічка була презентована у Парижі та Києві, і сьогодні Чернівці є третім містом, де вона транслюється. Володимир Жемчугов презентував та модерував обговорення аудіовізуального твору «Бранці Кремля».

Всі охочі взяли участь у проведення наймасовішого уроку з англійської мови. Спікер Віталій Зубков, поліглот, психолог, психолінгвіст, методолог з 20-річним стажем викладання 5 європейських мов, автор наймасовішого освітнього проєкту України Lingva Skills розповідав про те, як швидко засвоювати іноземні мови, які перепони стоять перед тими, хто вчить мови та як подолати внутрішні бар'єри під час спілкування іноземною.

Закінчився фестиваль «Маркет мов» концертом, який відкрив фронтмен гурту «Мандри» Сергій Хоменко. Він розповідав секрети, як спонукати іноземців вивчати українську.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews