Каспрук закликає рятувати «Чернівцітеплокомуненерго»

22.07.2019 22:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Міський голова Олексій Каспрук закликав депутатів 23 липня терміново зібратися на сесію, щоб розглянути питання про надання фінансової підтримки МКП «Чернівцітеплокомуненерго», працівники якого вже 3 місяці не отримують зарплати.

З проханням скликати позачергову сесію для розгляду цього питання до керівників фракцій міської ради звернулася також профспілкова організація підприємства. Трудовий колектив просить депутатів надати фінансову підтримку підприємству для виплати їм заробітної плати за травень, червень та липень 2018 року.

«Колектив МКП «Чернівцітеплокомуненерго» робить все можливе, щоб мешканці міста Чернівці зустріли осінь і зиму з теплими батареями, просимо також фінансової підтримки від міста», – йдеться у зверненні профспілки.

Проект внесення змін та доповнень до Програми фінансової підтримки комунальних підприємств міста Чернівців та здійснення внесків до їх статутних капіталів на 2017- 2022 роки оприлюднено на сайті міської ради. Фінансову підтримку МКП «Чернівцітеплокомуненерго» пропонується збільшити на 13 млн. грн., що дозволить погасити 5,1 млн. грн. боргу із зарплати за травень-липень та забезпечити виплату зарплати працівникам підприємства на період виконання підготовчих робіт до опалювального сезону.

Якщо депутати підтримують рішення про збільшення фінансової підтримки МКП «Чернівцітеплокомуненерго» на 13 млн. грн., то підприємство у 2019 році отримає від громади 33 млн.грн. У 2018 році така допомога становила 33,5 млн.грн.

«МКП «Чернівцітеплокомуненерго» змушене просити про допомогу, оскільки Чернівці торік залишилися чи не єдиним містом України, де до опалювального сезону діюча влада не взяла на себе відповідальність прийняти непопулярне рішення та не відкорегувала тариф на тепло з врахуванням росту заробітної плати та інших показників.

З таким тарифом вже за 5 місяців цього року підприємство отримало 37 мільйонів гривень збитків. Без фінансової підтримки підготовка опалювальної системи і початок опалювального сезону у місті буде під загрозою зриву. Тому прошу міську раду терміново розглянути хоча б це питання. Готовий проводити сесію і у вівторок, і у середу, лиш би було бажання обговорити та прийняти рішення, щоб працівники МКП «Чернівцітеплокомуненерго» отримали зарплату» , - зазначив Олексій Каспрук.

За матеріалами http://chernivtsy.eu 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews