Підприємцям Буковин нагадують про зміни у документах про отримання ключа електронного цифрового підпису

31.07.2019 19:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Головному управління ДФС у Чернівецькій області повідомляють, що 22.07.2019 на офіційному інформаційному ресурсі Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДФС acskidd.gov.ua опубліковано Регламент отримання електронних довірчих послуг Надавача, який набирає чинності через 10 днів з дня опублікування, тобто з 1 серпня 2019 року. 

Також наказом Інформаційно-довідкового департаменту ДФС від 18.07.2019 № 74 «Про затвердження форм реєстраційних документів для отримання електронних довірчих послуг» затверджено Договір про надання електронних довірчих послуг та нові форми реєстраційних документів: Реєстраційна картка для фізичної особи; Реєстраційна картка для юридичної особи; Додаток до Реєстраційної картки; Заява про зміну статусу кваліфікованого сертифіката відкритого ключа; Додаток до заяви про зміну статусу кваліфікованого сертифіката відкритого ключа.

Переглянути та завантажити актуальні форми реєстраційних документів можливо у розділі «Отримання електронних довірчих послуг» на Сайті за посиланням: http://acskidd.gov.ua/etrusted-services

Нові форми реєстраційних документів для отримання електронних довірчих послуг можна використовувати вже зараз, не очікуючи 1 серпня.

В той же час повідомляємо, що форми реєстраційних документів попереднього зразка будуть прийматися відокремленими пунктами реєстрації користувачів Надавача до 31 липня 
2019 року включно.

У відомстві також зазначають, що користувачі, які є власниками ключів згенерованих на незахищені носії ключової інформації мають можливість самостійно перейти з незахищеного носія ключової інформації на захищений носій ключової інформації за допомогою електронного сервісу повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом.

В той же час, у зв’язку з неможливістю суб’єктів, які здійснюють продаж захищених носіїв ключової інформації задовольнити попит на захищені носії ключової інформації, Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг Інформаційно-довідковий департамент ДФС продовжує надавати електронні довірчі послуги без обов’язкової генерації особистих ключів користувачів виключно на захищені носії ключової інформації.

За матеріалами ДФС Буковини
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews