Іван Мунтян відвідав Чернівецьку обласну психіатричну лікарню

05.08.2019 21:21   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Днями голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян відвідав комунальну медичну установу «Чернівецька обласна психіатрична лікарня», яка, відповідно до вимог реформування медичної галузі, наразі перебуває в процесі реорганізації у комунальне некомерційне підприємство.

Робочому візиту керівника крайової представницької влади передував серйозний та тривалий діалог з керівництвом та медперсоналом установи стосовно поточного стану справ, зокрема – щодо незадовільних умову утримання пацієнтів лікарні, значна частина яких потребує особливого піклування.

Голова обласної ради належно оцінив самовідданні зусилля працівників психіатричної лікарні, які намагаються власними силами покращити умови перебування та лікування пацієнтів. Разом з тим він зауважив, що матеріальне забезпечення лікарні могло б бути набагато кращим, якби земельна ділянка, на якій вона розташована, використовувалася б більш раціонально. Йшлося, зокрема, про чималу її частину, яка свого часу була вилучення Чернівецькою міською радою для потреб торговельного центру «Формаркет».

Іван Мунтян наголосив, що 70% орендної плати за використання землі обласної комунальної установи можуть бути використані для фінансування її нагальних потреб. Водночас, обласна психіатрична лікарня не отримує нічого з орендної плати, що сплачують до міського бюджету суб’єкти господарювання, розташовані на її території.  

Голова Чернівецької обласної ради повідомив учасників зустрічі, що вже найближчим часом депутатський корпус крайового парламенту спільно з обласною виконавчою владою розгляне питання щодо покращення фінансування  обласної психіатричної лікарні. Він також запевнив працівників комунальної медичної установи в тому, що будь-які дії обласної представницької влади щодо впорядкування фінансових, орендно-майнових, господарських та інших питань діяльності закладу відбуватимуться згідно з чинним законодавством та за погодженням з колективом лікарні.    

 «Усі ми маємо перейматися насамперед забезпеченняь належних умов перебування та лікування хворих, а не спровокованими певними політиканами інсинуаціями довкола надуманих, незначущих питань», - наголосив Іван Мунтян.

За матеріалами Чернівецької обласної ради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews