Близько 400 буковинців пішли служити за контрактом до війська

06.08.2019 08:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька
Від початку 2019 року військові комісаріати направили близько 400 чоловіків та жінок з Чернівецької області на проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України.
 
Наразі пріоритетними для доукомплектування є 80 окрема десантно-штурмова бригада, 10 та 128 гірсько-штурмові бригади. Саме у цих частинах грошове забезпечення є вищим, ніж в інших. Для солдата першого місяця служби оплата становить від 12 000 грн., а в районі ведення бойових дій від 18 500 грн. та 29 000 грн. на другій та першій лінії фронту відповідно.
 
Серед військових спеціальностей є і бойові, і тісно пов’язані з цивільними: медики, фінансисти, кухарі, водії. Кандидати, які обирають посади водіїв, у навчальному центрі можуть отримати водійське посвідчення, або водійську категорію С.
 
Охочим поповнити лави Збройних Сил надається право обирати місце служби та  військову частину по всій території України, в тому числі службу в тилових підрозділах на складах, військових базах, арсеналах, а також у військових комісаріатах.

За матеріалами пресслужби Чернівецького ОВК
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews