В двох чернівецьких школах і гімназії проводяться роботи по енергозбереженню

11.08.2019 19:51   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

В рамках проекту «Енергоефективність в бюджетних будівлях м.Чернівці» тривають роботи в трьох чернівецьких загальоноосвітніх навчальних закладах.

Підрядна організація ПП «Грейп 2002» виконує ремонтні роботи в школі №24. Загальна сума робіт 11 219 тис. грн.. На 1 серпня по даному об’єкту виконано робіт та надано до оплати на загальну суму 3915 тис. грн. Зокрема, утеплено фасади будівлі з шпаклівкою «Короїд» та фарбуванням, влаштовано водостічну систему на будівлі, замінено 100% дерев’яних вікон на металопластикові з енергоефективними склопакетами та підвіконними дошками, замінено дерев’яні двері на металопластикові, демонтовано систему опалення. На об’єкті ще необхідно зробити ряд робіт, зокрема утеплення цоколів, електротехнічні роботи, заміну системи опалення з установкою індивідуального теплового пункту, реконструкцію систем вентиляції тощо. Ремонт гімназії №1 здійснює підрядна організація ТОВ «Навітехсервіс». Вартість виконання робіт – 13 968 тис. грн.

Вже утеплено фасади будівлі з шпаклівкою «Короїд» та фарбуванням 90%, замінено 100% дерев’яних вікон на металопластикові з енергоефективними склопакетами та підвіконними дошками, замінено дерев’яні двері на металопластикові, розпочато роботи по влаштуванню відмостки, влаштовано отвори під монтаж рекупераційних установок. Ще мають бути виконані електротехнічні роботи, влаштування віконних відливів, влаштування водостічної системи даху будівлі, заміна системи опалення з установкою ІТП, реконструкція систем вентиляції, утеплення з опорядженням цоколя будівлі, інші роботи.

Ремонт ЗНЗ №22 в рамках проекту вартуватиме 21868 тис.грн. Роботи виконані вже на суму 13797 тис.грн., а саме: утеплено фасади з опорядження шпаклівкою «короїд»; замінено дерев’яні вікна на пластикові з енергоефективними склопакетами та підвіконними дошками ; замінено вхідні двері; змонтовано систему витяжної вентиляції в харчоблоці; змонтовано налагоджено та запущено в роботу індивідуальний тепловий пункт (ІТП) та систему опалення будівлі; виконано роботи з влаштування внутрішніх віконних відкосів; виконано утеплення перекриття покрівлі; змонтовано децентралізовані рекупераційні установки. Ще підрядник має виконати ряд робіт, зокрема частковий демонтаж шатрової покрівлі, домуровування парапетів та вентканалів, монтаж ПВХ мембрани , утеплення цоколю будівлі, влаштування відмостки, завершити роботи з реконструкції системи вентиляції (установка витяжного вентилятора на покрівлі, електротехнічні роботи (заміна розподільчих та силових щитків, заміна світильників та ламп освітлення на енергозберігаючі, заживлення рекуперацій них установок системи вентиляції). На думку фахівців, після закінчення всіх робіт з енергозбереження, заклади освіти зможуть значно економити теплову енергію і, відповідно, бюджетні кошти.

За матеріалами пресслужби Чернівецької міськради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews